WhatsApp Image 2023-06-13 at 15.02.16(2) In stiri

În vizită la Mănăstirea Văratic

În vizită la Mănăstirea Văratic….
      Elevii Școlii Primare Mușatinii din cadrul Fundației Episcop Melchisedec au marcat sfârșitul de an școlar, pe lângă serbările școlare organizate de fiecare clasă și print-o excursie la Mănăstirea Văratic. Obiectivul principal a fost acela de a vizita Centru Rezidențial pentru vârstnici ,,Cuvioasa Nazaria”, care oferă servicii unui număr de 70 de beneficiari.
     Ajungând în incinta Centrului, copiii au fost întâmpinați de măicuțele mănăstirii care au ascultări încredințate la Centru, precum și de o parte dintre vârstnici. Aceștia au arătat copiilor cum ei îngrijesc florile, animăluțele, cum bat toaca, învățându-i și pe cei mici să facă acest lucru. În Paraclisul Centrului, elevii Școlii Primare Mușatinii au susținut un frumos program artistic care au adus multe emoții celor bătrâni, unii dintre ei retrăind nostalgic stările pe care le aveau odinioară în fața elevilor, ei înșiși, foste cadre didactice. Îmbrățișările și lacrimile vărsate i-au convins pe cei mici să revină cât mai curând în mijlocul beneficiarilor de la Centru Rezidențial pentru vârstnici de la Mănăstirea Văratic.
     Mulțumim maicii starețe Stavr. Iosefina Giosanu pentru binecuvântarea oferită de a vizita Centru de rezidenți și maicii Filumena, directorul Centrului pentru ospitalitatea cu care ne-a primit!
(monahia Dionisia Șchiopu – director educațional Fundația Episcop Melchisedec)