Cabinet medicina de familie

Cabinet_med_fam_01

Cabinet medicină de familie – Medicina de familie este specialitatea care asigură asistența medicală primară și continuă și, prin acțiuni preventive, educaționale, terapeutice și de recuperare, contribuie la promovarea stării de sănătate a individului, a familiei și colectivității, având următoarele funcții:

– asigurare a accesibilității populației la asistența medicală;

– supraveghere a sănătății;

– de prevenire primară, secundară, terțiară;

– prevenire specifică;

– promovare a sănătății;

– asigurarea îngrijirilor medicale curente;

– selecționarea pacienților care au nevoie de asistență de specialitate;

– coordonarea serviciilor medicale în funcție de nevoile concrete ale bolnavului;

– de sinteză diagnostică și terapeutică;

– supraveghere medicală continuă a individului, familiei și a colectivității;

– recuperare și reabilitare a bolnavilor;

– de asigurare a îngrijirilor paliative și terminale;

– de cercetare științifică specifică;

 

Credem că medicul de familie nu este o simplă noțiune, ci un prieten aproape de om la orice oră, pregătit să ofere ajutorul de care sănătatea omului are nevoie.

 

Programul cabinetului

Dr. Cârstea Gabriela Silvia

10 -16 luni-vineri

tel: 0784 279 980

 

Cabinetul de medicină de familie ,,Episcop Melchisedec” are în prezent 1500 pacienți înscriși, dintre care 945 asigurați și 555 neasigurați.

 

Dr. Cârstea Gabriela Silvia

Asistent medical Chirițoiu Cătălina (Maica Irina)

Asistent medical Segneanu Ana

 

  • Programul cabinetului

8.00 -13.00 luni, miercuri, joi, vineri

10.00 – 15.00 marţi

  • Programul de vizite la domiciliu

13.00 -15.00 luni, miercuri, joi, vineri

8.00 – 10.00 marţi

 

 

Centrul de permanenţă

 

Decizia conducerii fundaţiei de înfiinţarea a Centrului de permanenţă „Episcop Melchisedec” a reprezintat o soluţie bine venită în sprijinul comunităţii și necesară pentru a se diminua numărul de consultaţii, respectiv descongestionarea activităţii solicitante de la serviciul de Primire Urgenţe a Spitalului Municipal.

 

Centrul de permanenţă medicală „Episcop Melchisedec”a fost deschis la 1 iulie 2014, în urma demesurilor legale iniţiate de fundaţie şi finalizate în colaborare cu Consiliul Local Roman, în parteneriat cu Casa de Asigurări de Sănătate şi Direcţia de Sănătate Publică. La finalul activităţii de inaugurare a Centrului de permanenţă medicală, IPS Părintele Ioachim Băcăuanul a ținut, un cuvânt de învățătură -„Cele două instituții ce sunt reprezentative pentru societate e necesar să vină în ajutorul omului, redându-i sănătatea trupească și sufletească. Și medicii și preoții trebuie să devenim mâinile prelungite ale lui Dumnezeu în activitatea filantropică și taumaturgică de pe pământ. Biserica are un rol primordial în această lume conducând pe credincioși către transcendentul divin. Ea trebuie să meargă, în același timp, în pas cu societatea. Din acest motiv, Biserica s-a implicat și în activitățile social-caritabile. Acest Centru Medical de Permanență vine ca o necesitate stringentă, pentru că Biserica trebuie să fie într-o stare de veghe, noapte și zi, în sprijinul celor care au nevoie de ajutorul ei”.

Centrul de permanenţă medicală „Episcop Melchisedec” funcționează după un program special, asigurând serviciul de gardă în cadrul căruia oferă pacienţilor servicii de mică urgenţă, administrare de tratamente injectabile, pansamente, etc.  Programul centrului este asigurat de medici de familie împreună cu asistenţi medicali. În ultimii trei ani au apelat la Centrul de permanență „Episcop Melchisedec” pentru consultații și tratamente și au beneficiat de servicii medicale competente peste 14508 pacienți.

 

  • Programul centrului

8.00 – 15.00 luni-vineri

8.00 – 22.00 sâmbătă – duminică , sărbători legale şi în zilele declarate libere de Guvernul României

tel: 0764 279 980