• Str. Alexandru cel Bun, Nr. 4, Roman, Neamt
  • 0728 880 510
  • fundatiamelchisedec@gmail.com
WhatsApp Image 2022-05-18 at 11.11.52 AM (2) In educationale,stiri

Un mic mușatin… CÂȘTIGĂTOR

Sâmbătă, 14 mai, la Sala Sporturilor din Roman, a avut loc o competiție de șah pentru copii, Cupa ,,CSM Roman 2022”, etapa regională ,,Șah în școală”, la care au participat aproximativ 100 de copii din 9 localități din Moldova.

Competiția a fost organizată de către Primăria Municipiului Roman, Club Sportiv Municipal Roman, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Neamț. Copiii au fost împărțiți pe 3 grupe: clasele 0-1, clasele 2-4 și clasele 5-8.

La categoria clasele 0-1, din partea Școlii Primare Mușatinii, din cadrul Fundației Episcop Melchisedec au participat un număr de 15 copii, marele performer fiind Luca Ciobanu, elev al Clasei Pregătitoare.

Domnul Ionuț Gânju, candidatul de maestru internațional, ne-a mărturisit:

,,M-a bucurat enorm de mult numărul ,,mușatinilor” prezenți la concurs, fiind vorba de prima lor competiție, iar rezultatul lui Luca este remarcabil. De altfel, în ultima rundă a jucat împotriva altui mușatin, Luca Enache, iar dacă cel din urmă ar fi învins, ar fi luat locul 1. Este un mare pas în față pentru copiii din școala noastră, personal dorindu-mi să creez aici una din cele mai performante școli de șah din România. Le mulțumesc din suflet părinților care au susținut copiii la competiție”.

Și noi vă mulțumim Domnule Ionuț Gânju pentru implicarea și determinarea pe care o aveți, cu timp și fără timp, ca școlarii noștri să performeze în domeniul șahului.

Urăm succes elevilor Școlii Primare Mușatinii care vor participa pe 4 iunie la competiția organizată la Iași.
(monahia Dionisia Schiopu).