• Str. Alexandru cel Bun, Nr. 4, Roman, Neamt
  • 0728 880 510
  • fundatiamelchisedec@gmail.com
20211209_153050 In sociale,stiri

Programul de consiliere și educație parentală la Fundația Melchisedec

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, având sprijinul PC Arhim. Pimen Costea, în calitate de Președinte, Centrul de zi pentru copii al Fundației ”Episcop Melchisedec”, are în desfășurare mai multe programe sociale ce vin în sprijinul familiilor aflate în dificultate.

Printre acestea se numără și Programul de consiliere și educație parentală ”Dragostea care zidește” (de tip ”Școala părinților”), în cadrul căruia sunt organizate întâlniri lunare cu părinții pe perioada întregului an școlar.

”Prin intermediul acestor întâlniri urmărim: eficientizarea comunicării și colaborării părinte – copil / părinte cadru educațional, înțelegerea efectelor negative ale folosirii pedepsei ca metodă în educația copilului și cunoașterea unor metode educaționale alternative, precum și deprinderea unor metode eficiente de activare a comportamentului cooperant al copilului.

Ne dorim ca astfel să venim în sprijinul părinților, realizând un parteneriat activ, cu scopul de a crea o legătură emoțională puternică între părinți și copii, de a conștientiza împreună nevoile de dezvoltare ale acestora și de a deprinde metode eficiente de a le răspunde nevoilor psihice, emoționale și educaționale.” (Monahia Parascheva Ciotîrcă – Psiholog, coordonator program)