Îngrijire la domiciliu

Dacă în acest moment, populația vârstnică reprezintă 15% din populația țării, estimările arată că în anul 2050, procentul va ajunge la 30%. Nevoia de îngrijire la domiciliu se manifestă la cel puțin 20% din populația vârstnică actuală, dar este acoperită doar în procent de 0.23%.

Activitatea de asistenţă şi îngrijire din acest centru este destinată persoanelor care din cauza vârstei, a bolilor, a sărăciei sau a singurătăţii au nevoie de asistenţă socială şi îngrijire medicală la domiciliu.

Serviciile de îngrijire social-medicală reprezintă un complex de activități care se acordă în cadrul unui sistem social și medical integrat și au drept scop principal menținerea autonomiei persoanei, precum și prevenirea agravării situației de dependență.

Prin Cabinetul de medicină de familie deja acest serviciu de îngrijire la domiciliu este realizat, deoarece în anul 2014 au beneficiat de consultații și tratamente la domiciliu peste 100 de persoane asistate social.

Prin acest serviciu social – medical încercăm să oferim servicii de bază cum ar fi: ajutor pentru igiena corporală, îmbrăcare şi dezbrăcare, igiena eliminărilor, hrănire şi hidratare, transfer şi mobilizare, deplasare în interior, comunicare; precum și servicii de suport: ajutor pentru prepararea hranei la domiciliu, livrarea acesteia de la cantine, efectuarea de cumpărături, activităţi de menaj, facilitarea deplasării în exterior, companie, activităţi de administrare şi gestionare, activităţi de petrecere a timpului liber;