1212 In educationale,sociale,stiri

Festivalul Toamnei, ediția a III a, organizat de Fundația Episcop Melchisedec

Joi, 6 octombrie,  cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, unitățile școlare din cadrul Fundației Episcop Melchisedec, respectiv Grădinița cu Program Prelungit Episcop Melchisedec și Școala Primară Mușatinii, au organizat, cu ocazia Zilei Mondiale a Educației, cea de-a III a ediție a Festivalului Toamnei.

La eveniment, au participat peste 200 de copii și 400 de părinți și invitați. Invitatul special, îndrăgita interpretă de muzică populară, Doamna Maria Șalaru, a fost prezentă și însoțită de elevii săi de la Școala Populară de Arte și Meserii Bacău, care a cântat și încântat   auditoriu.

Festivalul a debutat cu rugăciuni de binecuvântare a ofrandelor aduse de părinți, rostite de Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. A urmat programul artistic alcătuit din cântece, poezii și scenete dedicate anotimpului Toamnei și prezentat de preșcolarii Grădiniței cu Program Prelungit Episcop Melchisedec și școlarii Școlii Primare Mușatinii. În partea a doua a programului, artiștii băcăuani au atras nenumărate aplauze și aprecieri.

Pentru efortul lor, micuții mușatini au fost răsplătiți cu daruri ascunse în grămezile de frunze, pe care singuri le-au descoperit. Elevii Școlii Populare de Arte și Meserii Bacău au primit diplome de participare și daruri oferite de PC Arhim. Pimen Costea, Președintele Fundației Episcop Melchisedec. Doamna Maria Șalaru a fost premiată cu o diplomă de recunoștință semnată de ierarhul locului.

Privirile celor prezenți au fost atrase de expoziția etnografică organizată de Pr. Diac. Iustin Lehonschi, care s-a transformat într-un adevărat platou de filmare, pentru cei care au dorit să pătreze în amintire exponatele aduse.

Spre seară, parcul Fundației Episcop Melchisedec s-a transformat într-un adevărat orășel al copiilor, cu distracții, jocuri, dar și de bunăvoie pentru părinții care au socializat și au degustat bunătățile oferite.

Mulțumim tuturor care s-au implicat în organizarea acestui frumos eveniment! (monahia Dionisia Schiopu, director educațional).