• Str. Alexandru cel Bun, Nr. 4, Roman, Neamt
  • 0728 880 510
  • fundatiamelchisedec@gmail.com
20190912_161233 In stiri

Deschiderea noului an școlar 2019

Grădinița cu program prelungit „Episcop Melchisedec” Roman și-a redeschis porțile primind pe noii învățăcei odată cu începerea noului an școlar 2019-2020. Prezent la acest eveniment, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim a binecuvântat cadrele didactice care se ostenesc în acest așezământ educațional și pe preșcolarii care au fost însoțiți de părinții lor.

Astăzi, 12 septembrie 2019, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim alături de preoți consilieri și inspectori eparhiali, a fost prezent în mijlocul copiilor care urmează cursurile Grădiniței cu program prelungit ”Episcop Melchisedec” Roman, binecuvântând începerea noului an școlar 2019-2020.

Slujba de binecuvântare a începutului anului școlar a fost oficiată prin sfințirea apei de Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim  care a adresat și un cuvânt de învățătură tuturor celor prezenți prin care a îndemnat la susținerea educației și a credinței pentru binele societății care se află într-un puternic declin moral.

Apoi, monahia Dionisia Șchiopu, directorul Fundației „Episcop Melchisedec”, a urat bun venit copiilor, părinților și oaspeților, a vorbit despre rolul educatorilor în această instituție educațională și a mulțumit tuturor celor care sprijină activitățile desfășurate în cadrul grădiniței:

  Cum ne creștem copiii, așa ne avem viitorul. Aș vrea să mulțumesc tuturor copilașior, părinților și cadrelor didactice pentu efortul pe care îl depun pentru a oferi o educație de calitate și a da șanse de reușită în viață copiilor. Totodată, mulțumim Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim pentru contribuția pe care o aduce la copilăria lor fericită, pentru susținerea materială pe care ne-o oferă constant.

La final, Ierarhul a oferit pachete cu dulciuri și rechizite copiilor, iar evenimentul a continuat prin jocuri de animație realizate de personaje din povești, precum Mickey și Minnie Mouse, care au sporit bucuria micuților. (pr. Daniel Ionel Marari)