• Str. Alexandru cel Bun, Nr. 4, Roman, Neamt
  • 0728 880 510
  • fundatiamelchisedec@gmail.com
1(9) In educationale,stiri

De la un mic mușatin… la un mare campion!

Sâmbătă, 26 martie, la Pașcani, s-a desfășurat competiția de șah inclusă în calendarul anual al concursurilor destinate elevilor, prin programul ,,Șah în școală”.
Participanții au fost în număr de 100, copii împărțiți pe 3 categorii de vârstă: clasele 0-1-2, clasele 3-4, clasele 5-8.
Școala Primară Mușatinii, din cadrul Fundației Episcop Melchisedec, a fost reprezentată de elevul Ciobanu Luca de la Clasa Pregătitoare, care a obținut locul 3, la egalitate de puncte cu locul 2, obținut de un elev tot din Roman.

„Luca este un mare talent al șahului romașcan, fiind un atacator ,,pur sânge”, pe care mizez că în viitor va performa la nivel național”, ne-a mărturisit antrenorul său, candidatul de maestru internațional, Ionuț Gânju, inițiatorul orelor de șah din școala noastră.
În cursul acestui an școlar, elevul Luca Ciobanu va participa la cel puțin 3 competiții, iar rezultatul de sâmbătă l-a calificat pentru finala națională anuală a programului ,,Șah în școală”, care va avea loc la Iași, pe 4 iunie.

Anul școlar 2021-2022 a adus o noutate în oferta educațională a Școlii Primare Mușatinii, respectiv ore de șah.
Mulțumim pe această cale domnului Mihai-Ionuț Gânju, care acordă o atenție deosebită acestei activități extrașcolare din cadrul Școlii Primare Mușatinii și care descoperă și susține permanent
noile talente din domeniul șahului.

Monahia Dionisia Șchiopu,
Director educațional Fundația Episcop Melchisedec