• Str. Alexandru cel Bun, Nr. 4, Roman, Neamt
  • 0728 880 510
  • fundatiamelchisedec@gmail.com
6 In sociale,stiri

Zilele Episcop Melchisedec

Cea de-a XX a Ediție a Zilelor Episcop Melchisedec

Anul acesta se împlinesc 20 de ani de când, la inițiativa și cu binecuvântarea Inaltpreasfintitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului si Bacăului, Fundația Episcop Melchisedec organizează,, Zilele Episcop Melchisedec ”.
Deși, condițiile actuale nu sunt favorabile organizării de evenimente culturale și sociale, conducerea Fundației Episcop Melchisedec a dorit să marcheze și acest moment aniversar din istoria instituției.
Cum vremurile pe care le trăim impun mai multă atenție dată rugăciunii și intrajutorarii sociale, cea de-a XX a Ediție a ,,Zilelor Episcop Melchisedec” s-a axat pe aceste coordonate.
Astfel, în noaptea dinspre 15 și 16 mai, în Paraclisul Centrului Eparhial Roman, a fost săvârșită Sf. Liturghie de către PC Arhim. Pimen Costea, Vicar Eparhial, cu binecuvântarea și participarea IPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului si Bacăului.
Obștea monahala de la Centru Eparhial a înălțat rugăciuni pentru odihna Episcopului nepereche Melchisedec Stefanescu.
În dimineața zilei de 16 mai, rugăciunile au continuat, Sf. Liturghie savarsindu – se în aer liber, în curtea generoasa a Arhiepiscopiei Romanului si Bacăului.
A urmat o slujba de pomenire a vrednicului de pomenire, Episcop Melchisedec Stefanescu, la mormântul acestuia, din Capela din Parcul Fundație ce-i poartă numele.
Respectându-se normele sanitare și de igiena impuse de starea de alertă actuala, beneficiarii Cantinei Sociale ai Fundație Episcop Melchisedec au primit la sfârșitul slujbei din partea conducerii Fundației pachete cu alimente, carne, legume, dulciuri etc.
Cei participanți la slujbele organizate, au trăit cu emoție ziua de astăzi, împărtășind unii altora dorința arzătoare pe care au avut pentru a mai retrăi un moment religios. (monahia Dionisia Schiopu – Director al Fundației Episcop Melchisedec)