b1ac2ed5-ac26-4703-9547-77b2ae815f4b In educationale,sociale,stiri

Binecuvântare la început de an școlar pentru preșcolarii și școlarii din cadrul Fundației „Episcop Melchisedec”

Cu binecuvântarea Înaltpresfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscop al Romanului și Bacăului, joi, 15 septembrie 2022, în cadrul Fundației „Episcop Melchisedec” din Roman a fost organizat un evenimentul „Binecuvântare la început de an școlar”. Au fost prezenți cei 150 de copii din instituțiile de învățământ ale Fundației, Grădinița cu Prelungit Episcop Melchisedec și Scoala Primară Mușatinii, cadre didactice, părinții copiilor.
Întâlnirea a debutat cu o slujbă de mulțumire și binecuvântare, săvârșită de un sobor de preoți din Protopopiatul Roman, sub protia părintelui arhim. Pimen Costea, Președintele Fundației „Episcop Melchisedec”, care în cuvântul de învățătură a vorbit despre importanța educației încă de la vârsta preșcolară și despre efortul pe care cadrele didactice și conducerea fundației la fac pentru a asigura elevilor un cadru educațional de înaltă calitate: „Astăzi este o zi de bucurie pentru că este o nouă binecuvântare pe care Îl rugăm pe Dumnezeu Bunul să o reverse asupra acestui loc minunat, pentru începutul unei noi perioade în pregătirea viitoare a copiilor, deoarece se spune că educația este pregătirea pentru viață, sau că educația este viața însăși. Este important pentru fiecare dintre elevi să dobândească acele cunoștințe necesare încă de la vârsta prunciei. Rugăciunea pe care am înălțat-o astăzi este pentru cultivarea respectului unuia pentru celălalt, a respectului elevilor față de profesori și față de părinți. Sperăm ca eforturile noastre să fie pe măsura dorinței de a învăța a preșcolarilor și elevilor care sunt astăzi prezenți aici, de aceea ne vom strădui să le oferim toate cele necesare unui act educațional complet. Sperăm ca Bunul Dumnezeu să binecuvânteze dorința noastră și cererea și râvna voastră pentru realizarea unui act educațional de bună calitate”.
La final, părintele arhim. Pimen Costea a oferit pachete cu dulciuri celor 150 de preșcolari și școlari, iar beneficiarii Centrului de zi pentru copii au primit ghiozdane echipate și dulciuri dăruite de reprezentanții ATOR Roman.
Întâlnirea s-a încheiat cu surprize oferite de organizatori, printre care personaje de poveste, care au animat și binedispus atât pe cei mici, cât și pe cei mari.
(monahia Dionisia Șchiopu, Director educațional Fundația „Episcop Melchisedec”)