Cantina sociala

Cantina socială a Fundației „Episcop Melchisedec” este autorizată de Direcția de Sănătate Publică, de Direcția Sanitar – Veterinară și acreditată de Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale. Deoarece persoanele din familii în dificultate au nevoi speciale, mâncarea este pregătită cu foarte multă atenţie, insistându-se asupra conţinutului de vitamine şi calorii. Astfel se oferă o masă caldă zilnic pentru aproximativ 65 de beneficiari selectați în baza unor anchete sociale din rândul persoanelor în vârstă, copiilor ce provin din medii defavorizate social și persoanelor în situații de risc. Beneficiarii care din motive de sănătate nu se pot deplasa, primesc mâncarea la domiciliu, prin implicarea voluntarilor.

De Sfintele Sărbători de Paşte şi Crăciun, beneficiarii cantinei primesc întotdeauna pachete cu alimente de bază: carne, făină, ulei, zahăr, orez, paste făinoase, etc. Această Cantină Socială reprezintă mult mai mult decât un sprijin material pentru oamenii necăjiţi, datorită amplasării ei în aceeaşi clădire cu alte servicii pentru persoane în dificultate.