Centru de consiliere si prevenire

Centrul de Consiliere și Sprijin a fost creat pentru a veni în ajutorul beneficiarilor Fundației.

Următoarele tipuri de intervenții fac obiectul de activitate al acestui Centru:

–       informarea persoanelor cu privire la diverse probleme;

–       informarea părinților în vederea acoperirii nevoilor copiilor;

–       consolidarea abilităților și cunoștințelor părinților privind îngrijirea și educarea copilului;

–       consilierea părinților pentru depășirea unor situații de dificultate: divorț, pierderea locului de muncă, conflicte familiale, boli cronice, decesul unuia dintre soți – care pun în pericol dezvoltarea copiilor sau generează riscuri de separare a copiilor de mediul lor familial;

–       asistarea persoanelor în demersurile de obținere a unor documente;

–       sprijin în obținerea unor facilități și drepturi legale;

–       consilierea părinților pe teme de interes pentru bunăstarea copilului;

–       facilitarea demersurilor pe lângă instituții, autorități ori furnizori de servicii;

–       sprijinirea și consilierea copiilor cu dificultăți de dezvoltare și/sau integrare în familie, școală, grupuri socio-profesionale.

Categorii de beneficiari asistați:

– părinți/familii extinse/familii substitutive care necesită competențe/deprinderi de îngrijire a copiilor adaptate noilor principii psihopedagogice în domeniu;

– părinți/familii extinse/familii substitutive care trăiesc în medii dezavantajate, unde se practică modele de îngrijire și creștere a copiilor care nu corespund sau care sunt în contradicție cu modelele general acceptate în comunitate;

– părinți/familii extinse/familii substitutive care constată existența/apariția unor probleme la nivelul familiei care afectează dezvoltarea normală/armonioasă a copilului sau favorizează manifestarea unor comportamente ale copiilor ce pun în pericol integrarea lor familială, socială, școlară sau profesională;

– copii care au probleme de dezvoltare și/sau dificultăți de integrare în familie, școală sau în colectivitatea în care trăiesc.

– persoane al abuzului de alcool sau alte substanțe ce provoacă dependența.

– persoane al abuzului de alcool sau alte substanțe ce provoacă dependența.