Cabinet de logopedie

logopedie

Cabinet de logopedie – Tulburările de limbaj și comunicare au nenumărate consecințe negative în planul dezvoltării psihocomportamentale, reușitei școlare, inserției sociale . Logopedia este o disciplină psihopedagogică având un caracter teoretic determinat de necesitatea de a elucida problemele complexe de natură psihologică, pedagogică, sociologică şi medicală ale limbajului, precum şi un pronunţat caracter practic, vizând corectarea tulburărilor de limbaj, optimizarea înţelegerii şi comunicării.

Prin acest serviciu Fundația a venit în sprijinul copiilor a căror părinți au sesizt că este ceva în neregula cu limbajul lor. O ședința logopedică presupune implicarea copilului în diverse activități specifice vârstei ce constau în repetarea unur silabe, cuvinte, propoziții, jocuri educative, asamblarea de puzzle-uri, rezolvarea unor fișe, alcătuirea de propoziții după imagini, activități distractive și captivante care fac ca vizită la logoped să nu fie resimțita negativ de către copil.